ZnamLi.com - нека знанието бъде с нас и нашите приятели
Регистрирай се и играй.
Докажи си колко знаеш.
Състезавай се с другите потребители
Вход за потребители.        Забравена парола? Кликни тук!
„Един пръстен и e твой”
Публикувано на 2012-07-25 16:06:43

„Един пръстен и e твой” – роман, вдъхновен от годежа на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Авторката на романа „Един пръстен и е твой“ едва ли има нужда от представяне. Името на Софи Кинсела се нарежда сред най-успешните съвременни жени писатели. В България тя стана любимка на публиката с поредицата романи за шопингманиачката Беки Б., по която поредица излезе филмът „Тайните на Беки Б.”, както и със самостоятелните романи: „Можеш ли да пазиш тайна“, „Повелителката на метлата“, „Пожелай ми слънчогледи” и „Във вихъра на двайсетте”.

В „Един пръстен и е твой” Кинсела не изневерява на стила си и отново забърква коктейл от романтка, смях и приятно забавление, от който ще поискате жадно да отпиете. Загубата на един годежен пръстен води до поредица нелепи и комични ситуации, които ще предизвикат много усмивки на лицата ви. Но какво е вдъхновило Софи Кинсела за романа:

Тъй като самата аз съм губила и намирала годежен пръстен, за мен приключенията на Попи ми се сториха донякъде познати. Как ви хрумна идеята за тази книга?

Първо да кажа, че ви разбирам напълно. Аз самата губя бижута постоянно. Понякога просто ги слагам на странни места и забравям - мисля, че съм ги загубила завинаги и се паникьосвам ужасно. Спомням си, че когато принц Уилям и Кейт Мидълтън обявиха годежа си, първата ми мисъл беше: „Представяш ли си да загуби Този пръстен!”.  Просто си се представям как го правя и колко неприятно би било това. Така че това беше вдъхновението ми за историята с годежния пръстен. Началната идея за книгата обаче беше моментът с телефона, за това как технологиите могат да свържат двама души. В мига, в който ми хрумна, видях потенциала и за комичните елементи в романа, и за романтичните.

Авторите често използват реални личности за прототип на своите персонажи. Има ли герои в романа „Един пръстен и е твой”, които да са вдъхновени от хората около вас?

Всички мои героини приличат по нещо на мен и Попи не е изключение. Например, когато пиша имейли, аз използвам много емотикони точно като нея. За разлика от моя съпруг, който, според мен, прекалено рядко прибягва до тях. В тази връзка и двамата имаме нещо общо с Попи и Сам  Що се отнася до другите герои – не съм търсила умишлено някаква прилика с някой мой познат, но наблюдавам поведението и навиците на хората около мен.

В книгите ви винаги има запомнящи се герои. За мен Попи е напълно равностоен образ на Беки Б. Ако по този роман бъде направен филм, кои актьори си представяте да изиграят Попи, Сам и Магнус?

Толкова се радвам, че харесвате Попи. Беше ми много приятно да пиша за нея и тя стана и моя любима героиня. Много се привързвам към героите си и те оживяват в главата ми. Трудно ми е да си представя кой може да ги изиграе във филм. Мога само да кажа, че Попи трябва да бъде изиграна от актриса със силно чувство за хумор, която определено трябва да танцува поне като Бионсе.

Говорейки за Ребека Блумууд, имате ли планове за нашата любима шопингманиачка?
 
Беше приятно да си почина от поредицата и да натрупам нови идеи, но Беки винаги е в мислите ми. Със сигурност ще има нови приключения, но няма веднага да се захвана с писане.

Какво ново да очакваме от Софи Кинсела?
В момента съм в майчинство, тъй като скоро родих дъщеря ми Сибила и имам дългосрочни планове с нея. Но в същото време обмислям нов самостоятелен роман, който ще бъде много забавен.
 

Тази статия е публикувана в категория Литература.
Ако ти е харесала, помогни ни да я популяризираме, като я споделиш с приятелите си в социалните мрежи. Натисни някой от бутоните по-горе.